10 Eylül 2008 Çarşamba

12 eylül vicdan mahkemesi


Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, 12 Eylül Cuma günü, 14.00-17.00 saatleri arasında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'ndeki Mahkeme Salonu'nda düzenleyeceği Vicdan Mahkemesi ile 12 Eylül darbesinin 28. yıldönümünde 12 Eylül darbesini yapanları yargılayacak.

Üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen Türkiye 12 Eylül'ü henüz mahkeme önüne getirmeyi başaramadı. 12 Eylül'ü yaratan zihniyet ve 12 Eylül'ün artıklarından bir kısmı ise önümüzdeki ay Ergenekon davasında mahkeme önüne çıkacak. Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu'nu tüm darbelerin yıldönümlerinde tekrarlayacağı Vicdan Mahkemeleri'nin ilkini 12 Eylül'de kuruyor.

Program akışı:

14.00- 17.00 12 Eylül Vicdan Mahkemesi
(Bilgi Üniversitesi Dolapdere Uygulamalı Mahkeme Salonu)

Gün Boyu: Kenan Evren Resim Sergisi

Açılış: Fethiye Çetin

İddianamenin okunması
: Ergin Cinmen, Ahmet İnsel

Tanıklar:

Leman Fırtına, Orhan Miroğlu, Ragıp Zarakolu, Hacay Yılmaz, Sabahattin Selim Erhan, Atilla Keskin, Salih Sezgin, Bülent Aydın, İhsan Eliaçık, Adalet Ağaoğlu, Fahri Aral

Bilirkişi raporunun okunması : Darbeciler Nasıl Yargılanır?
Dimitrious Papachristou (Yunanistan) (Albaylar Cuntası'nın devrilmesiyle sonuçlanan Politeknik Üniversitesi ayaklanmasının öğrenci lideri)

Mahkeme Heyeti:
Memet Ali Alabora, Harun Tekin, Gökşen Şahin, Karin Karakaşlı, Rojin, Yıldıray Oğur, Semiha Kaya

Kararın açıklanması

18.30 Darbelere Dur de Yürüyüşü (Tünel'den Galatasaray'a)

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu kimdir?
Çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin oluşturduğu 'Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu', 21 Haziran 2008'de İstanbul'da, 26 Temmuz 2008'de Ankara'da darbeye karşı mitingler düzenledi. Koalisyon 12 Eylül'den sonra da diğer darbe yıldönümlerinde Vicdan Mahkemeleri düzenlemeye devam edecek. Koalisyon Ekim ayında başlayacak Ergenekon Davası'nı da aktif olarak takip etmeye hazırlanıyor.

Hiç yorum yok: