4 Ocak 2009 Pazar

1 yönetmen 4 film: nuri bilge ceylan


Nuri Bilge Ceylan'ın “Üç Maymun”dan önceki tüm filmleri “Kasaba”, “Mayıs Sıkıntısı”, “Uzak” ve “İklimler”, 7 Ocak’tan itibaren her Çarşamba CNBC-e’de.

CNBC-e Ocak ayında Çarşamba akşamlarını Nuri Bilge Ceylan gecesine dönüştürüyor. Usta yönetmenin “Üç Maymun”dan önceki filmleri, “1Yönetmen 4 Film” kuşağında CNBC-e’de izleyiciyle buluşacak.

KASABA
07 Ocak 2009 - Saat: 22.00
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Mehmet Emin Toprak, Havva Sağlam, Cihat Bütün, Fatma Ceylan, Mehmet Emin Ceylan
Yapım Yılı: 1997
Süresi: 84 dakika
İki çocuk, önce kendi dünyalarıyla, sonra doğayla, nihayet büyüklerin dünyasıyla karşı karşıya gelir. “Kasaba”, üç nesli bünyesinde barındıran bir ailenin, çocukların gözünden izlenmiş hikAyesi. Önce 11 yaşındaki kızın okuduğu ilkokul sınıfına gideriz. Okuldan sonra kız, dört yaş küçük erkek kardeşiyle birlikte ailelerinin kendilerini bekledikleri mısır tarlasına gider ve çocuklar, büyüklerin gizemine tanık olur.

MAYIS SIKINTISI
14 Ocak 2009 - Saat: 22.00
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Mehmet Emin Ceylan, Muzaffer Özdemir, Fatma Ceylan, Mehmet Emin Toprak
Yapım Yılı: 1999
Süresi: 117 dakika
Muzaffer yıllar sonra bir film çekmek üzere, çocukluğunu geçirdiği kasabaya gelir. Babası Emin, tarlasına toprak ekleme derdindedir. Dokuz yaşındaki yeğeni Ali, babasına müzikli saat aldırmaya çalışır. Kuzeni Saffet ise, renkli bir hayat yaşayacağını hayal ettiği İstanbul’a göç etmek ister. Ancak, Muzaffer’in gelişi sıcak ve sıkıntılı bir mayıs yaşayan kasabalıların düzenini bozmuş, huzurlarını kaçırmıştır.

UZAK
21 Ocak 2009 - Saat: 22.00
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Muzaffer Özdemir, Mehmet Emin Toprak, Zuhal Gencer Erkaya, Nazan Kırılmış
Yapım Yılı: 2002
Süresi: 108 dakika
Yusuf kasabada ona bir gelecek olmadığına karar vererek İstanbul’a gelmiştir. Daha önce şehre yerleşmiş akrabası Mahmut’un yanında kalıp uzaklara giden gemilerde miço olarak iş bulmak ister. İdeallerine ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Fotoğrafçı Mahmut ise, idealleriyle arasının gitgide açıldığınını bilincindedir. Üstelik, kendini bu durumdan kurtarmak için de hiçbir şey yapamaz, ya da, yapmaya yanaşmaz.

İKLİMLER
28 Ocak 2009 - Saat: 22.00
Yönetmeni: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Nazan Kesal
Yapım Yılı: 2006
Süresi: 98 dakika
İsa ve Bahar, ruhlarının sürekli değişen iklimlerinde artık kendilerine ait olmayan bir mutluluğun peşinde sürüklenen iki yalnız ruhtur. İklimler, farklı iklimlerde yaşanan üç mevsimde geçiyor. İsa üniversite hocası, Bahar sanat yönetmeni. Aldatmanın gölgesi düşen ilişkilerine yazın ara verirler. Sonbahar onları farklı kıyılara savurur. Kışın bir kez daha buluşurlar ve birlikte bir mevsim daha yaşarlar.

...

Hiç yorum yok: