27 Kasım 2008 Perşembe

gazze için hüsnü mübarek'e mektup

MAZLUMDER

Başkan Mübarek

Bizler, aşağıda imzası olanlar, abluka altında bulunan Gazze için sizden gerekli olan çabayı daha fazla sarf etmeniz umuduyla size yazıyoruz. Bunu çok gerekli görüyoruz.

Kuşkusuz Gazze deki durumu ve herkesçe malum olan, yaşanan insanlık krizi için bizim sizi bilgilendirmemize ihtiyacınız olmadığını biliyoruz. Gazze ablukası, bu yeni krizden önce, dünyanın en büyük kampının oluşturulması olarak tanımlanıyordu. İnanılıyor ki 1,5 milyon insan kendi hükümetlerini seçtikleri için topluca kötü muameleye tabi tutuluyor, açlıkla cezalandırılıyorlar.

Bildiğiniz gibi geçen hafta Gazze’ye verilen yakacak, işletme tesisi kapatılarak engellendi. Birleşmiş Milletlere, Gazzelilerin bağlı olduğu yiyecek yardımı dağıtımının durdurulması için, baskı yapılıyor. İsrail yetkili makamları Cenova anlaşmasını ve daha birçok uluslar arası normu çiğniyor. Gazzelilere karşı işlenen bu suçlar insan olmanın onurunu ayaklar altına alıyor ama bu suçlara karşı, neredeyse, hiçbir şey yapılmıyor. Bu yapılması gerekenlerin yapılmaması bu insanları da suçlularla suç ortağı yapıyor.

Bu felaket herkesçe bilinirken, orada yaşayanlar inanıyor ki Gazze’ye bir giriş gerekiyor. Refah Kampı girişi İsrail’in kontrolü dışında ama oda her an ellerine geçebilir. Bu geçiş noktası, Mısır sınırı üzerinde, acilen ön şartsız açılması lazım, uluslararası yardımların ve gündelik ihtiyaçların girişine izin verilmeli. Bu Gazze’deki suçsuz masumların sıkıntılarını birazda olsa hafifletir.

Bu sınır girişini açmanız için size rica etmiyoruz, bunu sizden talep ediyoruz. Sizin bu yılın başında bu ablukayı aşıp Gazzelilere yardım eden Mısırlılar örneğine bakmanızı istiyoruz.

Size hatırlatıyoruz, onlar gibi onurlu ama zorlu yolu seçebilir ya da Gazze’ye yapılan baskılara yardım edebilirisiniz. Vicdan sahibi hiç kimse için bu bir seçenek bile değil.

Acil ve insani bir duruş sergilemeniz ümidiyle…

***

President Mubarak,

We, the undersigned, write to you in the hope that you will take the much needed action in regard to the blockade of Gaza that is required.

You surely do not need us to relate to you the strangulation of Gaza, and the humanitarian crisis that is unfolding. The blockading of Gaza, before this current crisis, was already described as creating the world’s biggest concentration camp. It beggars belief that a civilian population of 1.5 million people is abused and starved – punished collectively for choosing their own government.

As you know in the last weeks, fuel supply to Gaza has been blocked leading to the closure of its power plant. The UN has been forced to halt distribution of food aid, upon which most Gazans are reliant. The actions of the Israeli authorities violate the Geneva Conventions and so many international norms. The crimes committed against Gazans degrade all humanity and failure to act against these crimes, by those with the capacity to do so, ensures their complicity with the criminals.

Whilst this catastrophe unfolds, it beggars belief that there exists a crossing into Gaza, namely the Refah crossing that is outside Israeli control, yet still closed. This crossing, on the border with Egypt, must be opened immediately and unconditionally, to allow in international relief efforts and the personnel required to alleviate the suffering the innocent civilians of Gaza undergo.

We do not beg you to open this crossing, we demand it. We ask you to look to the example of Egyptians who earlier this year broke through the blockade to help those in need. You can be remembered, as they are, for a difficult but noble act, or you can choose to support the oppression of Gazans.

For anyone with a conscience it is not a choice.

In the hope of your swift and humanitarian action:

Massoud Shadjareh
Islamic Human Rights Commission
UK

Mohideen Abdul Kader
Citizens International
Malaysia


MAZLUMDER
Turkey


Friends of Al Aqsa
UK

Yvonne Ridley
UK

Humza Yousaf
Scottish-Islamic Foundation
UK

Bashir Ahmad MSP
Scottish National Party
UK

Salma Yaqoob
Councillor
UK

Faisal Hanjra
FOSIS
UK

Dr John E Richardson
Loughborough University
UK

Jeremy Corbyn MP
Member of Parliament
UK

Clare Short MP
Member of Parliament
UK

Derek Wyatt MP
Member of Parliament
UK

Rabbi Ahron Cohen
Neturei Karta
UK

Dr. M.H. Jawahirullah, President
Tamilnadu Muslim Munnetra Kazhagam
India

Les Levidow
Campaign Against Criminalising Communities
UK

Dr. Brian Iddon MP
Member of Parliament
UK

Seyyed Ferjani
Muslim Association of Britain
UK

John McDonnell MP
Member of Parliament
UK

Tony Greenstein
Brighton & Hove UNISON and Brighton & Hove Trades Council
UK

Professor Alex Callinicos
King's College London
UK

Roland Rance
Jews Against Zionism
UK


Aliansi Selamatkan Anak Indonesia
Indonesia


Indonesian Advocacy Center for Law and Human Rights
Indonesia

George Galloway MP
Member of Parliament
UK


Muslim Council of Britain
UK


Palestine Return Centre
UK

Lord Nazir Ahmed
House of Lords
UK

Baroness Jenny Tonge
House of Lords
UK


Palestine Internationalist
UK


British Muslim Initiative
UK


ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ
Turkey


AKDER
Turkey


AKV ( ARAŞTIRMA KÜLTÜR VAKFI)
Turkey


BAB-I EHLİ BEYT VAKFI
Turkey


BAŞKENT KADIN PLATFORMU
Turkey


BEM BİRSEN
Turkey


BÜRO MEMURSEN
Turkey


EHLİ BEYT KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI
Turkey


EMEKLİ BİRSEN
Turkey


GENÇ BİRİKİM
Turkey


GENÇ SİVİLLER
Turkey


HİZMET İŞ
Turkey


İHAD
Turkey


İHD
Turkey


İNFAK VAKFI
Turkey


İLKDER
Turkey


KUDÜS-DER
Turkey


MEMUR-SEN
Turkey


MÜSİAD
Turkey

ÖZGÜR EĞİTİM-SEN
Turkey

Hiç yorum yok: