15 Ekim 2008 Çarşamba

hep birlikte özgür oluncaya kadar birbirimize sahip çıkacağız

Yine okullar açılıyor, yine aynı görüntülere şahit oluyoruz:

Bir grup kadın duvarın berisinde arkadaşlarının serbestçe girip çıktığı okula girememenin sıkıntısını; gencecik bir yaşta yetkili parmaklarca işaret edilmenin eziyetini; kalabalıklar içerisinde yalnız kalmanın hüznünü; eğitim, aş, iş gibi en temel insan haklarını kendisi için ulaşılmaz kılan sistemin utanç verici ağırlığını yaşıyor. Ve her şeyin ötesinde, daha belki yaşları yirmilere henüz varmış genç kadınlar bir özgürlük mücadelesinde ayakta kalmaya zorlanıyor.

Kadın oldukları için, inandıkları gibi riyasız yaşamak istedikleri için, onlara yıllardır bu ırkçılığa varan ayırımcılığı yaşatanlar bilmeliler ki:

Farklı inanç, düşünce ve yaşam pratiğinin içinden gelen kadınlar olarak biz onların yanındayız.Her gün bir kapıdan geçerken onları "olması gereken" kılıklara sokan ayırımcılığınızdan siz değil biz utanıyoruz!

Peruk, şapka, kapüşon gibi totaliter laikliğin saçlarını dayatma hakkını kendinizde görmenizden siz değil biz hicap duyuyoruz!

Önlerine sürdüğünüz "eğitim almak istediğim için suçluyum, bunu biliyor ve imzalıyorum" vesikalarını vicdanlarımız önünde biz reddediyoruz!

Birimizin tutsak olduğu yerde hiçbirimiz özgür değiliz.

Birimizin mahrum olduğu yerde hiçbirimiz sahip olduklarımızla mutlu değiliz.

Birimizin hakaret gördüğü yerde hiçbirimiz itibar sahibi değiliz.

Bu direnç ve özgürlük sınavında başörtülü-başörtüsüz kadınlar yan yana yürüyeceğiz.

Ta ki hepimiz özgür oluncaya kadar....

Birbirimize sahip çıkıyoruz!

Destek mesajlarınız ve imza için: birbirimizesahipcikiyoruz@gmail.com

http://birbirimizesahipcikiyoruz.blogspot.com/

Hiç yorum yok: